>menu>Chadôn opiskelu

Chadôn opiskelu

Chadõta ei voi oppia kirjoista - taito siirtyy suoraan opettajalta oppilaalle. Tämä mestari-oppilas-suhde perustuu luottamukseen, vastuuseen ja uskollisuuteen, ja on keskeinen lähes kaikissa perinteisissä japanilaisissa taiteissa. Chadõn opiskelu on kurinalaista. Teemestareille elämästä on tullut taidetta ja taiteesta osa jokapäiväistä elämää.

Opiskelun rungon muodostavat kolme osa-aluetta: jitsu, gaku ja .

JITSU

Ihminen oppii ensin ruumiin kautta, joten opiskelu alkaa yleensä jitsusta, käytännön teknisten valmiuksien hankkimisesta. Kymmenet teenvalmistustavat (temae) eri sovelluksineen kuuluvat tähän, kuten myös ruoan ja teemakeisten valmistaminen, hiilten ja kukkien asettelu, sekä kalligrafian harjoittaminen. Chadõta on sanottu leikkisästi myös perinteisen japanilaisen tapakulttuurin korkeakouluksi.

GAKU

Gaku tarkoittaa tiedollista puolta opiskelussa: arkkitehtuuria, puutarhataidetta, taidekäsityön tuntemusta, historiaa, filosofiaa, runoutta ja niin edelleen. Chadõta voi laaja-alaisuudessaan kutsua hyvin japanilaisen kulttuurin pienoismaailmaksi, sillä siinä yhdistyvät perinteisen kulttuurin monet osa-alueet.

Viimeinen ja tärkein oppimisen aste on eli mielen kultivointi. Tällä tarkoitetaan ihmisenä kasvamista, jolloin ihminen vähitellen löytää arkipäiväistenkin asioiden sisäisen kauneuden ja oppii vaalimaan sitä. Chadõ ei ole ulkoista muotoa korostava rituaali, vaan opiskeluun liittyy keskeisesti itsetutkiskelu ja parhaimmillaan todellisen minuuden löytäminen, joka on yksi keskeisistä teemoista itämaisissa taiteissa.

Käytännössä keikossa harjoitellaan teenvalmistuksen alkeita, eri teenvalmistusmenetelmiä ja teetilaisuuden kulkua käytännössä. Opettaja välittää vanhaa traditiota oppilaille, eli oppimista imitoinnin kautta katsomalla ja tekemällä.

 

Japaness info 日本語


Midorikai-stipendi

 
Tapahtumakalenteri:
Upcoming events:

Valitettavasti kaikki toiminta on tällä hetkellä tauolla


Kevään 2021 alkeiskurssi / Spring 2021 beginner's course

 

Opetustarjonta

 
Helsingin opetus

 
Tampereen opetus

 
Suomenlinnan kartta / Map of Suomenlinna island

 

Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry.
Urasenke Tankokai Finland

 

Teehuone Tokuyûan
Facebookissa